Bitlis yöresine ait katıklı dolma köftelik bulgur ile hazırlanıyor.
Pratik tarifiyle hemen hazırlanabilen katıklı dolmayı yemek için 25 dakika pişmesini beklemek yeterli.
Peki katıklı dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte katıklı dolma tarifi.
KATIKLI DOLMA MALZEMELERİ NELER?
5-6 tane kabak
250 gr kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tane rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, kuru reyhan, karabiber, pul biber
Üzeri için;
Yeteri kadar sarımsaklı yoğurt
Tereyağı ve pul biber
KATIKLI DOLMA NASIL YAPILIR?
Kabakları yıkayın ve 2 parmak eninde dilimleyip içlerini oyun.
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun.
Her bir kabağın içine iç harcından, çok fazla olmayacak şekilde doldurun.
Ardından kabakları tencereye yerleştirin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar kaynar su koyun.
Pişene kadar kaynatın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve erişimiş tereyağı gezdirip servis edin.
Afiyet olsun.
Etiketler Katıklı Dolma Katıklı Dolma tarifi Katıklı Dolma malzemeleri