KORKUTELİ HABERLERİ TÜMÜ
USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünyanın en çok kazanan ünlüleri: Genesis, Sting, Tyler Perry

Dünyaca ünlü finans dergisi Forbes, geçtiğimiz sene en çok kazanan ünlüleri listeledi. Listenin başında 230 milyon dolar ile rock müzik grubu Genesis bulunurken son sırada Porto Rikolu rapçi Bad Bunny yer aldı.

Dünyanın en çok kazanan ünlüleri: Genesis, Sting, Tyler Perry
22-04-2023 18:39
Google News

Dünyaca ünlüdergisi Forbes, 2022 yılında dünyanın en çok kazanan ünlülerini açıkladı.

Listede tek kadın, şarkıcı Taylor Swift yer aldı. Bununla birlikte listelenen 10 kişi toplamda yaklaşık 1,35 milyar dolar topladı. Söz konusu tutar geçen yılki listenin ise sadece yarısı kadar.

İşte 2022’de en çok kazanan sanatçıların listesi:

1-Genesis: 230 milyon dolar

Listenin başında dünyaca ünlü rock müzik grubu Genesis yer aldı. Progresif Rock müziğinin öncüleri, Eylül ayında Concord Music Group’a 230 milyon dolarlık müzik hakları satışlarıyla 2022’nin zirvesine oturdu.

2-Sting: 210 milyon dolar

17 kez Grammy ödülü alan ve “Police” müzik grubunun eski solisti Sting, yıllık 210 milyon dolarla listenin 2. Sırasında yer aldı. Sting, “Every Breath You Take” ve “Roxanne” gibi dünya çapında ün salmış müzikleriyle tanınıyor

3-Tyler Perry: 175 milyon dolar

Amerikalı oyuncu ve yönetmen Tyler Perry, yıllık 175 milyon dolarla listenin 3. Sırasında yer aldı. Perry, Forbes’in “en yüksek maaş alan 10 eğlence sanatçısı” listesinde ise 1 milyar dolarlık servetiyle listenin tek milyarderi.

4-Trey Parker&Matt Stone: 160 milyon dolar

Film yönetmeni, senarist ve seslendirme sanatçısı olan Trey Parker ve yönetmen&oyuncu Matt Stone, 160 milyon dolarlık servetle listenin 4. Sırasında kendilerine yer buldu. İkilinin gelirlerinin büyük bölümü 2021 yılında imzalanan ve 6 yıl boyunca 935 milyon dolar garanti edilen film şirketi “Paramount” anlaşmalarından geliyor.

5- James L. Brooks & Matt Groening: 105 milyon dolar

19 Emmy ve 3 kez Oscar ödülü sahibi Amerikalı yapımcı James Brooks ile karikatürist Matt Groening, yıllık 105 milyon dolar kazanç ile 5. Sırada yer aldı.

6- Bradd Pitt: 100 milyon dolar

Dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt, yıllık 100 milyon dolar kazanç ile listenin 6. Sırasında yer aldı. Pitt’in gelirinin büyük bölümü, sahibi olduğu Plan B yapım şirketinin yapmış olduğu satışlardan geliyor. Bununla birlikte Bullet Train, Babylon ve The Lost City’deki rolelri de Pitt’e yaklaşık 30 milyon dolar kazandırdı.

7- Rolling Stones: 98 milyon dolar

İngiltere’de kurulan rock müzik grubu Rolling Stones, geçtiğimiz sene 98 milyon dolar kazanç elde etti. Konser haberleri ile bilinen Pollstar sitesi, İngiliz müzik grubunun geçtiğimiz yaz Avrupa’da 15 şehirlik turunca gecelik 8,5 milyon dolar kazandıklarını iddia etti.

8- James Cameron: 95 milyon dolar

Dünyaca ünlü Kanadalı yönetmen ve senarist James Cameron, dünyanın en çok kazanan ünlüleri listesinde 95 milyon dolar ile 8. Sırada bulundu. Cameron, son zamanlarda ses getiren Avatar: The Way of Water yapımı ile adından oldukça bahsettirmişti. Sektördeki bazı kaynaklara göre, söz konusu filmin beklenenden fazla izlenmesiyle birlikte film şirketi Cameron’a en az 95 milyon dolar ödeme yaptı

9- Taylor Swift: 92 milyon dolar

12 Grammy ödülü sahibi Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, yıllık 92 milyon dolar kazanç ile listenin 9. Sırasında yer aldı. 33 yaşındaki şarkıcının, Kasım ayındaki “Midnights” turu için milyonlarca bilet satışa sunulmuştu.

10- Bad Bunny: 88 milyon dolar

Bad Bunny olarak da bilinen Porto Rikoli şarkıcı Benito Antonio Martinez, 88 milyon dolar gelir ile listenin son sırasında kendine yer buldu. Martinez, aynı zamanda Brad Pitt’in Bullet Train filminde de yer aldı. Öte yandan ünlü rapçi, Adidas, Corona, Cheetos gibi bilindik markaların reklamlarını yaparak da büyük gelir elde etti.

Patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü