KORKUTELİ HABERLERİ TÜMÜ
USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM'den çarpıcı 'İsrail' itirafı! Durdurulması için daha ne olacak?

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de durumun giderek kötüleştiğine işaret ederek, 'Gazze'de güvenli olması gereken yerlerde bile yoğun bombardıman devam ediyor.' dedi.

BM'den çarpıcı 'İsrail' itirafı! Durdurulması için daha ne olacak?
27-10-2023 07:38
Google News

'Oyunu buna göre kurdular' deyip açıkladı: Büyük bir hazırlık var! İşte ABD ve İsrail'in sinsi planı...

GALERİNİN DEVAMI <p>İsrail'in Filistin'deki katliamları <a href=devam ederken Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Netanyahu'nun açıklamaları ve bölgede son yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"><p>Gazze ile sınırlı değil, bir din savaşı ve şu sıralarda büyük bir hazırlık var." diyen Coşkun Başbuğ, ABD ve İsrail'in sinsi planını açıkladı.

"><p>İsrail <a href=Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Hamas'a karşı Tevrat'ın "Yeşaya" kitabındaki "kehaneti" göreceklerini öne sürdü.

"><p>Netanyahu, <strong>için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. 'Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin'(Yeşaya 60:18)." ifadelerini kullandı.

"><p>Böylece <a href=Netanyahu savaşın Gazze sınırlarının ötesine geçeceğini resmen itiraf etti...

"><p>Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Netanyahu'nun açıklamaları ve bölgede son yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.</p><p><strong>

Savaşın başından itibaren İsrail'in asıl amacının 'Gazze ve ötesi' olduğuna dikkat çeken Coşkun Başbuğ, şu ifadeleri kullandı;

"><p>Olay baştan <a href=sona Gazze ve ötesine kuruluydu. Gazze bir başlangıç noktası nihayetinde Büyük İsrail'in de ilk kıvılcımı olacaktı. Kurgu o yöndeydi. Netanyahu yaptığı son açıklamada bunu itiraf etti.

"><p><strong>

Burada Netanyahu'nun bahsettiği olay, bunların 70'e yakın inandığı peygamber var. Yeşaya'nın bir anda gündeme getirilmesi zaten olayların nereye gideceğini gösteriyor. 'Size Yeşaya'nın kehanetlerini sunacağım' dedi.

"><p>Yeşaya kehanetine baktığın taktirde; Tanrı'nın bir büyük <a href=İsrail Krallığı vadettiğini bunun da bir savaş sonucu elde edileceğini, bu savaşın sonunda da Büyük İsrail'in kurulacağını ifade ediyor.

"><p>Oraya dem vurdu. Dolayısıyla katliamın başladığı ilk <a href=gün ABD'nin önemli siyasileri dinler savaşından bahsettiler.

"><p><strong>

Haçlı Seferi'nden bahsettiler. Geniş bir çevre göremedi. Bu olaylar Gazze ile sınırlı değil, bir din savaşı ve şu sıralarda büyük bir hazırlık var.

Daha Gazze'de istediği sonucu elde edemeyen İsrail, o projeyi nasıl gerçekleştirecek?

"><p><strong>

Bu ayrı bir tartışma konusu. Bu sapkın fikre inanan bir kitle var.

Onun uğruna kan dökmeye hazır kurulu bir canavar kadro var…

"><p><strong>

Hamas'ın hedef haline getirildiğini belirten Coşkun Başbuğ, bunun nedenlerini de tek tek sıraladı.

Başbuğ, ABD ve İsrail'in, Hamas'ı tasfiye edip El-Fetih'i iktidara getirmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"><p>Olay Hamas İsrail savaşı <a href=gibi algılatılıyor ama yanlış. Bunu bilerek yapıyorlar. Bu mesele Filistin'in, İslam dünyasının meselesi.

"><p>Hamas burada hedef. Niye? <a href=Çünkü Hamas, Mahmud Abbas gibi Batı'nın kuklası değil. Heniyye ciddi bir direniş gösteriyor ve o yıkıldığı an 'Hamas yıkıldı' demektir.

Hamas yıkıldığı zaman da 'Gazze yıkıldı' demektir. Gazze'yi yıktığın an 'Filistin dosyası kapandı' demektir.

"><p><strong>BU ESPRİYİ YAPANLARDAN NE BEKLERSİN?</strong></p><p>Çünkü <a href=Batı Şeria'daki El-Fetih tamamen Batı kuklası. Blinken'a oturup sarılan, emlakçı gibi 'Buradan daire almayı düşünüyor musun?' gibi espri yapan birinden ne beklersin?

"><p><strong>

Dolayısıyla burada bütün hedef Hamas. Hatta tünellerle ve şehirle baş edemeyeceğini anlayınca ABD, İsrail ile birlikte şu ağzı geliştiriyor: Biz, Hamas gitse mevcut haliyle de Gazze'de yola devam edebiliriz. Burada esas sorun Hamas. Onun bir an önce gitmesi lazım. Bu teklifin altında yatan sinsi plan bu.

"><p>Hamas'ın tasfiyesi ve El Fetih'i iktidara getirmek. Başarabilirler mi? Ben ihtimal vermiyorum. <a href=Halkın direnişi inanılmaz boyutta. Hamas'a da bir gönül bağı var. Hamas şu an gerçekten kurtarıcı.

"><p><strong>

Ancak şehre girecekler, havadan yerle bir edip orada bir tane canlı bırakmayacaklar. Bütün planı buna göre kurdular. Ondan sonraki safhaya da tekrar dönüp bakacaklar."

">

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths, sosyal medya hesabından Gazze'deki gelişmelere ilişkin paylaşım yaptı. Tüm yoğun çabalara rağmen bölgeye yardımın sadece "damladığını" aktaran Griffiths, "Dünya, insanlığın bir kısmının temel haklarını sağlamakta başarısız oluyor." ifadesini kullandı.

Griffiths, savaş kurallarının açık olduğunu belirterek, "Siviller nerede olurlarsa olsunlar korunmalıdır ve hayatta kalmaları için temel gereksinimleri karşılanmalıdır." vurgusunda bulundu.

"GAZZE'DE GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERLERDE BİLE YOĞUN BORBARDIMAN DEVAM EDİYOR"

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin yetkisinin de çok açık olduğunu kaydeden Griffiths, "insanlık, tarafsızlık ve bağımsızlık" ilkeleriyle ihtiyacı olan sivillere yardım sağladıklarının altını çizdi.

Griffiths, "Çatışmanın 20. gününde, Gazze'de durum kötüleşiyor. Gazze'de güvenli olması gereken yerlerde bile yoğun bombardıman devam ediyor." açıklamasını yaptı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913'ü çocuk ve 1709'u kadın, 397'si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 105 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 45 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından 2 kişi öldü, 1'i gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü