KORKUTELİ HABERLERİ TÜMÜ
USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
ANTALYA

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemizin dört köşesine imzamızı atıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022'de hayata geçirdikleri mega projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemizin dört köşesine imzamızı atıyoruz
01-01-2023 18:10
Google News

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl imza attıkları projelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçen yıla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışıyla "hızlı" bir başlangıç yaptıklarına işaret eden Karaismailoğlu, böylece demir yolu ağının gücüne güç kattıklarını belirtti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nda ise hem yük hem yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, "Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 20 dakikadan 40 dakikaya düştü. Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya indi." ifadelerini kullandı.

Konya Karaman Hızlı Tren Hattı Bugün Açılıyor Seyahat Süresi 40 Dakikaya Düşecek

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da mega projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerin ülkemizin geleceğinde büyük pay sahibi olmasının gururunu taşıyoruz. Projelerimiz, eserlerimiz ve hizmetlerimiz Türkiye Yüzyılı'na sağlam adımlarla ilerleyen güzel vatanımızın yolunu açıyor. Son 20 yılda ulaştırma ve iletişim alanında nice başarılara imza attık. 1915 Çanakkale Köprüsü gibi nice dev eseri ülkemizin ticaretine, turizmine kazandırdık. Hiç şüphesiz 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu da Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen en müstesna projelerden biridir. Ülkemize sağladığı ve sağlayacağı faydaların yanı sıra dünyanın hizmetine sunduğumuz bir mühendislik başarısıdır. İlklerin ve enlerin projesi 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 metrelik kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik mimari amaçlı top mermileriyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olarak da tarihe geçti."

HAVALİMANI YATIRIMLARI

Havacılık alanında da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Yeni Havalimanı ile Tokat'ın kalkınma seferberliğini daha ileri noktalara taşıdıklarını ifade etti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın da dünyanın sayılı projeleri arasında yer aldığının altını çizen Karaismailoğlu, deniz dolgusu üzerinde inşa edilen havalimanının Avrupa'da örneği olmadığına dikkati çekti.