Siber Güvenlik Uzmanı "LordERROR" Mesut Uçar sanal para sahiplerini uyardı: Dikkat çarpılmayın

Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, kripto para birimlerinin, son yıllarda popülerliği hızla artan bir finansal araç olduğunu ifade ederek, ancak, hızla artan bu popülaritenin kötü niyetli kişilerin de ilgi alanına girdiğine dikkat çekti. Uçar, kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetlerinin arttığını, kara para aklama, fidye yazılımı saldırıları, kripto para borsası saldırıları ve dolandırıcılık gibi finansal suçların bu yolla işlendiğini kaydetti.

ANTALYA - 1 yıl önce

Mesut Uçar'ın açıklaması:

Kripto para birimleri, son yıllarda popülerliği hızla artan bir finansal araçtır. Ancak, bu para birimlerinin hızla artan popülaritesi, kötü niyetli kişilerin de dikkatini çekmektedir ve kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetleri artmaktadır. Kripto para birimleri ile ilgili suçlar arasında kara para aklama, fidye yazılımı saldırıları, kripto para borsası saldırıları ve dolandırıcılık gibi finansal suçlar yer almaktadır.

2020 yılı, kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetleri açısından oldukça aktif bir yıl olmuştur. Kripto para birimleri, fidye yazılımı saldırılarında kullanılan tercih edilen bir ödeme yöntemi haline gelmiştir. Ayrıca, kara para aklama faaliyetleri için de kripto para birimleri kullanılmaktadır. Bu suç faaliyetleri, finansal dünyada yeni olan bir alan olduğundan, kripto para birimlerine karşı alınacak önlemler hala belirsizdir.

Kripto para borsaları da sık sık hedef alınan bir diğer alan olmuştur. 2020 yılında gerçekleşen en büyük kripto para borsası saldırısı olan KuCoin saldırısı, kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunmuştur. Saldırı sonucunda, 150 milyon dolar değerinde kripto para çalınmıştır.

Kripto suç faaliyetlerine karşı alınabilecek önlemler arasında, kara para aklama faaliyetlerinin önlenmesi için kripto para birimlerinin izlenmesi ve takip edilmesi, kripto para borsalarının güvenliği için artan güvenlik tedbirleri ve kripto para birimleri ekosisteminin daha güvenli hale getirilmesi için yapılan çalışmalar yer almaktadır.

Kripto para birimleri ekosistemi, finansal dünyada yeni ve hızla büyüyen bir alan olduğundan, bu alanda suç faaliyetlerinin önlenmesi için alınacak önlemler belirsizliklerle doludur. Ancak, kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetleri, kripto para birimleri ekosisteminin daha güvenli hale getirilmesi için alınacak önlemlerin önemini artırmaktadır. Bu önlemler arasında kripto para birimlerinin izlenmesi ve takip edilmesi, kripto para borsalarının güvenliği için artan güvenlik tedbirleri ve kripto para birimleri ekosisteminin daha güvenli hale getirilmesi için yapılan çalışmalar yer alıyor. Sonuç olarak, kripto para birimleri ile ilgili suç faaliyetleri, bu para birimleri ekosisteminin hızla büyümesi ile birlikte artmaya devam ediyor. Bu suç faaliyetleri, kripto para birimleri ekosisteminin daha güvenli hale getirilmesi için alınacak önlemlerin de önemini artırıyor.

Siber Güvenlik Uzmanı1992 yılında dünyaya gelen Mesut Uçar aslen Sivas’lıdır. Hacker, Siber Güvenlik Uzmanı , Konuşmacı ve aynı zamanda Danışmanlık hizmeti veren Uçar, siber güvenlik dünyasında takma adı olarak LordERROR olarak tanınmaktadır.

 7 yaşında Bilgisayarla tanışan Uçar, o günlerden günümüze kadar sevdiği ve tutkuyla bağlandığı işine ara vermeksizin devam etmektedir. Öğrenimini Yakın Doğu Üniversitesi lisans mezunu olarak tamamladı. Bilgisayar mühendisliği üzerine yurtdışında bulunan bir üniversite de yüksek lisans yapmaktadır.Siber güvenlik üzerine yurtiçi ve yurtdışında toplam 26 Üniversitede konferanslar ve aynı zamanda seminerler vermiştir. Bu konferanslar ve seminerlerin bazılarında şu konular üzerinde durmuştur : Siber Güvenlik, Siber Savaş,Dünyada ki Siber Savaşlar, Gelecekte Dünyayı bekleyen Siber Savaşlar, Ulusal Siber Güvenlik Duvarı, Güvenlik Açıkları, Pentesting, Siber Saldırıların Borsaya ve finans kaynaklarında ki etkileri üzerine birçok konuşmalar gerçekleştirdi.Dünya çapında ödül avcılığı Bug bounty kapsamlarında birçok markanın sistemlerine güvenlik açığı bularak bu firmaların listesinde kendine bir yer edinmiştir. Bu kapsamda dünya çapında ”white hat hacker” listesine adını yazdırdı.Uçar, aktif olarak Devlet sistemlerini, büyük firma ve şirketlerin Siber Güvenlik danışmanlığını yaparak hayatını sürdürmektedir. Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik üzerine eğitimler veriyor ve aynı zamanda Uluslar arası Bilgi Güvenliği baş denetçisi.

 

Ödülleri: Ebay, Sony, TMobileAdobe, Yandex, Microsoft, IBM, Paypal, Bloomberg, Kaspersky, LGAT&T, Acer, McAfee, Toshiba, NortonLifeLock, Alfa-Bank ve Nvidia.

Haftanın Öne Çıkanları

Serdar Ortaç acı haberi duyurdu: Kardeşim Serkan Ortaç vefat etti

2023-03-12 10:38 - Politika

Siber Güvenlik Uzmanı "LordERROR" Mesut Uçar sanal para sahiplerini uyardı: Dikkat çarpılmayın

2023-03-14 11:42 - ANTALYA

Mehmet Ali Ağca: Kemal Kılıçdaroğlu'na zulüm yapmayın kardeşim...

2023-03-13 20:09 - Gündem

Reynmen, romantik bir pozunu paylaşarak Cansu Kurtaran ile ilişkisini ilan etti

2023-03-12 14:39 - Politika

23 yıllık evlilik tek celsede bitti! Aslı Şen ve Metin Şen çifti boşandı

2023-03-13 16:09 - Politika

Bunun adı piyasa dolandırıcılığı: Hileli Hint pırlantaları Türkiye pazarına da girdi!

2023-03-09 17:09 - Ekonomi

NTV'nin ünlü ekran yüzü veda etti! EYT ile emekliye ayrıldı

2023-03-14 10:39 - Magazin

Fincancı katırlarını ürküten Muharrem'e ince ayar: Mustafa Kemal Çiçek istifa etti

2023-03-14 10:09 - ANTALYA

Meclis'te gündem 'Vergi affı' paketi

2023-03-09 09:10 - Ekonomi

Sabah'ın hedefinde Turgay Ciner var: Yine 6'lı oynuyor

2023-03-10 10:39 - Magazin

İlgili Haberler

Eğirdir Gölü'nde bulunan el bombaları gölden temizlendi

20:38 - ANTALYA

Antalya Dünya Çocuklar Kupası tamamlandı

20:08 - ANTALYA

40 yıllık arazi paylaşma sorunu arabuluculukla 1 ayda çözüldü

12:09 - ANTALYA

Nasreddin Hoca Kreşleri ön kayıtlarında son gün 31 Mayıs

11:44 - ANTALYA

Salda Gölü yakınına bırakılan geyiği bir gencin sevmesi kamerada

15:38 - ANTALYA

Günün Manşetleri

Eğirdir Gölü'nde bulunan el bombaları gölden temizlendi

20:38 - ANTALYA

Antalya Dünya Çocuklar Kupası tamamlandı

20:08 - ANTALYA

40 yıllık arazi paylaşma sorunu arabuluculukla 1 ayda çözüldü

12:09 - ANTALYA

Nasreddin Hoca Kreşleri ön kayıtlarında son gün 31 Mayıs

11:44 - ANTALYA

Teleferikte 23 saat asılı kalan devlet, işin peşini bırakmıyor... Antalya'da teleferik kazası soruşturmasına 19 belediye çalışanı daha potada...

22:08 - Asayiş